Opskrifter
Appelsin-dessert med honning

HJEMMELAVET CHOKOLADESMØR

Lav selv jeres helt eget chokoladesmør

 

Det er meget enkelt og du vil sikkert blive populær på denne meget enkle opskrift.

 

Chokolademøret kan smøres på brød, men det smager også godt på pandekager...så det var måske værd at prøve?

 

Men her komme selve opskriften:

 

Du skal bruge 1/4 liter piskefløde, 1 plade ca. 70% økologisk chokolade + sukker eller honning, så det blive så sødt, som du ønsker dig.

 

Sådan gør du: Med en sjat piskefølde i bunden af en gryde varmer du chokoladen forsigtigt op, så den smelter. Den skal ikke koge. Du tilsætter så resten af fløden og får det hele til en ensartet chokolademasse. Du tilsætter sukker eller honning, så det bliver tilpas sødt.

 

 

God appetit.

 Sakset fra Sundhedsplejersken.dk

Overskrift 2

Nutella, go home !

Nogle opskrifter kræver en anledning for at blive til virkelighed. Og - da min skønne, dejlige vidunderlige veninde imorges kom forbi til morgenmad, synes jeg lige det var en passende god anledning til at lave luksus chokoladesmør med honning og hasselnødder, istedet for at bage noget andet sødt. Det skal hurtigt understreges, at jeg så absolut ikke har fortrudt det valg, for - hold da op - hvor er det lækkert. Hjemmelavet chokoladesmør, med masser af knassende nødder og mørk chokolade. Nutella, go home.

Chokoladesmør med honning og hasselnødder.









100 gram hasselnødder
3 spsk flydende honning.
3 spsk nøddeolie ( af hasselnødder, mandler eller valnødder)
150 gram mørkchokolade

Fordel nødderne på en bageplade, med bageparpir, og sæt nødderne i en forvarmet ovn på 200 grader. Varm dem i ca 5 min. Lad dem køle af og gnid dem så i et rent viskestykke, sådan at skallerne løsner sig og kan fjernes. Blend derefter nødderne, sammen med honning og olie. Du kan blende det helt eller bare "groft", så smørret bliver chrunchy. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den smeltede chokolade i nøddeblandingen. Kom det i en skål, og afkøl. Opbevares køligt, dog ikke i køleskab !
Tip, hvis du har problemer med at blende nøddeblandingen, ( hvilket jeg havde) kan du tilsætte det smeltede chokolade, og derefter blende det. Tip, nr 2. Børn synes måske denne hjemmelavede nutella er for stærk, så prøv med sød mælkechokolade istedet.

Sakset fra detlillekøkken.dk

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.03 | 14:07

Hej, jeg vil bare lige fortælle jer, at Dansk Biavlerforening afholder en konkurrence om etiketter med eget navn lige nu.

http://bishop1.degngrafisk.dk/

...
13.03 | 18:31

her er min e-mail, Kai.

...
27.10 | 14:47

skal den drikkes kold - afkølet eller stuetemperatur

...
07.03 | 23:22

Sankestier - også noget for biavlere - se ideen på http://idestorm.naturstyrelsen.dk/friluftspolitik/ideas/131 - giv den en stemme ved at trykke på "synes godt

...
Du kan lide denne side